Vernieuwing Vriendenkring SEKEM

De afgelopen jaren heeft SEKEM gewerkt aan haar nieuwe visie voor de komende 40 jaar. Hun ambitie is de SEKEM-aanpak 100% duurzaam te maken én goed overdraagbaar voor iedereen die in Egypte of elders in de wereld een soortgelijk initiatief wil initiëren. Voor de eerste tien jaar heeft SEKEM een serie projecten geformuleerd om fundamenten voor die ambitie te leggen. Elk jaar werken ze aan drie projecten en doen zo de praktijkervaring op die ze nodig hebben.

Wij als Vriendenkring stellen ons nu de vraag op welke wijze wij ons zo kunnen vernieuwen dat we deze nieuwe ambities van SEKEM effectief kunnen ondersteunen en in Nederland uitdragen en mogelijk zelf “SEKEM” projecten in Nederland kunnen realiseren.

Wij nodigen graag iedereen uit die met ons aan de slag wil gaan om te ontdekken wat wij nu willen en kunnen doen. Wij willen een hele dag werken op basis van de Theory U van Otto Scharmer. Dit is een methode om te rade te gaan in je eigen binnenwereld, een voorstelling van de toekomst te maken om daarna naar boven laten komen wat wij kunnen en willen doen. Hiervoor trekken wij ervaren coach aan.

Deze dag plannen wij op 12 maart 2022, een ochtend, middag en avond. Heb je interesse om mee te denken over de toekomst van de Vriendenkring en hier ook bij betrokken te zijn, meld je dan aan bij Bert de Graaff (06 5327 1035).