Precious Plastic

Hi! Ik ben Isabella Proto, 19 jaar en ik werkte 2 maanden op de SEKEM farm voor het project ‘Zero Waste’. Hiermee droeg ik bij aan een van de 18 duurzame ontwikkelingsdoelen die SEKEM zichzelf heeft gesteld. Om dit project nog meer tot leven te laten komen, heb ik hier samen met Florian Mende uit Duitsland het project ‘Precious plastic’ opgezet. Dit project is bedoeld om plastic in een ander licht te zetten, namelijk als een kostbaar materiaal en niet als iets dat je na één keer gebruiken weggooit. Om dit in de praktijk te brengen, bouwden wij machines die plastic kunnen recyclen en kunnen omtoveren tot een nieuw product. Deze machines worden ook op de Heliopolis Universiteit geplaatst om studenten te laten ervaren hoe het is om een eigen business op te zetten. Want uiteindelijk kun je het gerecyclede plastic voor een aantrekkelijke prijs verkopen. Dit project is nu volop aan de gang en er wordt hard aan gewerkt om zowel studenten als professoren bewust te maken van het afvalprobleem van tegenwoordig. Het project ‘Precious plastic’ draait volop op schenkingen en wij kunnen alle steun gebruiken!

Naast dit project hield ik mij ook bezig met het verduurzamen van de kantines in de universiteit en de bedrijven op de SEKEM farm. Al deze projecten tezamen gaven mij een enorme energieboost en ik werkte er met al mijn passie voor!

Het leven op de farm heeft mij op persoonlijk en op academisch vlak ontzettend ontwikkeld. Elke ochtend begon de dag met een half uur filosofie over verschillende onderwerpen gerelateerd aan antroposofie. Doordeweeks worden verschillende activiteiten en meetings georganiseerd, met als doel het ontwikkelen van jezelf.

Je leeft en werkt met de verschillende stagiairs samen. De band die ik met de mensen hier gecreëerd heb is onbeschrijfelijk. Samen leer én creëer je zo veel. Ik heb nog nooit zoveel geleerd in zo een korte tijd. Dit gun ik iedereen! Nu ik weg ben, heb ik nog geen opvolger. Dus wil je ook zo’n bijzondere ervaring meemaken, meld je dan aan. Dat kan via 06 4492 0544 of [email protected]. Of ga naar https://www.facebook.com/PPSEKEM/ en meld je daar aan bij Florian Mende.

Precious Plastic is een wereldwijd initiatief dat in Nederland begon.

Bent u enthousiast geworden? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief of word lid van onze vereniging.

Volg ons op Facebook en Twitter.