Bloembollenactie

Beste Vrienden van SEKEM,

Ons lid Wilbrord Braakman is als tuinder in 1990 begonnen met het telen van 100% biologische bloembollen. Voor de opvolging heeft hij de familie Huiberts in Sint Maartensbrug gevonden. Zij wilden als kwekers een veiliger weg inslaan dan de gangbare teelt waarbij de steeds opkomende plagen en ziekten constant moeten worden bestreden. Zij optimaliseren de bodem met natuurlijke middelen en gewassen, waaronder vlinderbloemigen.

Wilbrord heeft sinds 1990 acties opgezet om bio-bloembollen te verkopen met een extra marge ten gunste van goede doelen. Zijn eerste project was hulp aan Nicaragua na de aardbevingsramp. Op dit moment werkt hij samen met de initiatiefkerk Dominicus in Amsterdam. Hij heeft hen verzocht de meeropbrengst van hun verkoop van bio-bloembollen dit jaar aan SEKEM te schenken.

Wilbrord biedt nu ook de Vriendenkring SEKEM aan mee te doen.

Het werkt als volgt:

U geeft via [email protected] of telefoonnummer 06 4492 0544 uw naam, adres en het aantal gewenste zakjes BIJENMENGSEL à € 8 door. Een zakje bevat 25 bollen in 8 variëteiten. Voor ons is de inkoopprijs € 5,50 waardoor de Vriendenkring daar € 2,50 van ontvangt.

Beveel uw kennissen, buren, organisaties en familie ook deze optie aan. Het is ook een mooi cadeau! Hoe meer zakjes, hoe meer SEKEM wordt gesteund. En hoe meer bijenbloemen er in het voorjaar zullen bloeien.

De bestellingen moeten voor 22 september worden gedaan.

U kunt op de website van Huiberts ook andere bloembollen bestellen. Wilt u dan € 2,50 boven de prijs betalen ten gunste van SEKEM?

U kunt de zakjes bloembollen in ontvangst nemen op de Jaarvergadering van de SEKEM vrienden op 10 oktober. Ook kunnen de zakjes als pakket naar u verstuurd worden à € 4,50 verzendkosten.

De website geeft een prachtig beeld van de bloembollen

Hartelijke groet, Bert de Graaff