Babyrompertje uit SEKEM

Sinds kort kun je een heel bijzonder kraamcadeau kopen bij Live Green Magazine: een babyrompertje van biodynamisch katoen, gemaakt bij SEKEM in Egypte. ‘Dromen is denken met je hart’. Een levensmotto van waaruit SEKEM is ontstaan. Een gedachtegoed dat blogger Sigrid Koeleman een warm hart toedraagt. Het gaf haar de inspiratie een babyrompertje te ontwikkelen met de opdruk ‘I am the Future’. Want niet alleen een pril mensje is een groot wonder en onze toekomst, SEKEM in Egypte is dat zeker ook!

Sigrid is de eerste in Nederland die textiel op de markt brengt met het Demeterkeurmerk. Dit keurmerk is vooral bekend van voeding. Het betekent dat het product afkomstig is uit de biodynamische landbouw, in dit geval van de biodynamische katoen van SEKEM. Het ontstaan van dit groene paradijs in de Egyptische woestijn is een verhaal vol hoop en té bijzonder om niet te delen.

‘Duurzame ontwikkeling is 1 van de belangrijkste uitdagingen voor de mensheid. Het betekent ons leven zó in te richten, dat ook toekomstige generaties nog waardig kunnen leven.’ (Ibrahim Abouleish)

SEKEM heeft zich ten doel gesteld om over veertig jaar in Egypte 100% biologische landbouw te realiseren met 100% hernieuwbare energiebronnen, 100% eigen zaadteelt en een 100% circulaire economie, waarbij alle producten het label ‘economy of love’ meekrijgen en waarbij de ware kosten in de productprijzen zijn verrekend.

Met dit babyrompertje draagt Live Green Magazine een steentje bij aan dit fantastische levenswerk van dr. Ibrahim Abouleish. Doe jij mee? Het rompertje is te bestellen bij Live Green Magazine.

Sigrid Koeleman (Live Green Magazine)

Bent u enthousiast geworden? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief of word lid van onze vereniging.

Volg ons op Facebook en Twitter