SEKEMDAG 18 september te Zeist

SEKEMs vergroening van de woestijn en herstel van ecosystemen in Egypte

Zaterdag 18 september 14.00-17.30 uur
Maximilian Abouleish (SEKEM) en Pieter van der Gaag (Ecosystem Restoration Camps)
Socrateslaan 24, Zeist
Toegang gratis, lunch (vanaf 13.00 uur) € 10,-
Reserveren verplicht ([email protected])

Je bent van harte uitgenodigd voor een leuke, interactieve presentatie over het ‘SEKEM Initiatief’ en mogelijkheden voor ecosysteemherstel in Egypte. Max Abouleish van SEKEM zal ons via een videoverbinding vertellen hoe SEKEM tot stand is gekomen, wat het vandaag doet, de noodzaak ervan voor Egypte en wat het zou kunnen betekenen voor de toekomst en voor andere landen. Om meer te weten te komen over SEKEM raden we je ten zeerste aan om de acht minuten durende video over SEKEM te bekijken.

Vervolgens zal Pieter van der Gaag, directeur van Ecosystem Restoration Camps (ERC)  bij ons zijn om de verbinding te leggen tussen de successen van SEKEM bij het vergroenen van de woestijn in Egypte en meer/nieuwe mogelijkheden voor ecosysteemherstel in Egypte. Vooruitdenkend: wat zijn voor jou mogelijkheden om hieraan bij te dragen? En: welke onderdelen van SEKEMs aanpak zouden volgens jou nuttig kunnen zijn om in Nederland of in andere landen toe te passen?

Voor wie is dit evenement bedoeld? Voor iedereen die geïnteresseerd is in ecosysteemherstel en aanverwante onderwerpen zoals permacultuur en biologische landbouw. Ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in sociale en sociaal-economische vormen die hand in hand gaan met dit soort herstel en die een win-winsituatie creëren voor mens en omgeving.

Het evenement wordt georganiseerd door de Vriendenkring SEKEM: een groep vrijwilligers die zich inzet voor de verdere ontplooiing van de visie van SEKEM. Aansluitend aan onze jaarvergadering (alleen voor leden) bieden we je dit programma aan:

14:00 – 14:30 uur   Welkom en Muziek

14:30 – 16:30 uur   Presentatie door Max Abouleish en de ERC-directeur Pieter van der Gaag. Inclusief tijd voor vragen en een half uur voor workshops.

16:30- 17:30 uur    Gezellig samenzijn en netwerken met drankjes en hapjes.

Wil je er bij zijn? Stuur voor 16 september een e-mail met je naam naar [email protected] Zoals je begrijpt, moeten we het ruim van tevoren organiseren en vanwege het beperkte aantal beschikbare plaatsen vanwege covid, willen we zoveel mogelijk mensen in staat stellen om mee te doen. Als je later je deelname toch moet annuleren, doe dit dan zo vroeg mogelijk, maar uiterlijk op 16 september.

Deelname is gratis, maar voor de lunch rekenen we € 10,- Wil je aan de lunch deelnemen, vermeld dat dan ook in je aanmelding. Je kunt dit ter plekke contant betalen of overmaken op IBAN NL76 TRIO 0212 4884 22 van de Vriendenkring SEKEM o.v.v. ‘lunch 18 september’.

We kijken ernaar uit je de 18e september te zien en help ons alstublieft een breed publiek te bereiken door deze uitnodiging door te sturen naar iedereen waarvan je denkt dat ze geïnteresseerd zouden kunnen zijn!