SEKEM Sophia symposia

Diep in mijn binnenste leefde een beeld: Midden in een zandwoestijn zie ik me water uit een bron scheppen. Behoedzaam plant ik bomen, kruiden en bloemen en drenk hun wortels liefdevol met het kostbare nat. Het koele bronwater lokt dieren en mensen, die er zich verkwikken en laven. Bomen bieden schaduw, het land wordt groen. Bloemen verspreiden hun geur, insecten, vogels en vlinders tonen hun overgave aan God, de Schepper, als spraken ze de eerste soera van de koran. En de mensen – die deze stille aanbidding van God gewaar zijn – tonen zorg en respect voor al het geschapene als weerspiegeling van de paradijstuin op aarde. (Dr. Ibrahim Abouleish, 1937-2017)

Hoe kon de visie van de oprichter van SEKEM, dr. Ibarhim Abouleish, werkelijkheid worden? Hoe werkt sociale innovatie en hoe beïnvloedt dit het leven van mensen? Hoe kunnen een efficiënt economisch systeem, een gezond sociaal leven en een levende cultuur samen tot ontwikkeling worden gebracht? Hoe kan samenwerking tussen oost en west de vrede en welvaart bevorderen?

Om u de gelegenheid te geven deze duurzame gemeenschap in de Egyptische woestijn te leren kennen, organiseert SEKEM ieder kwartaal een vijfdaags programma op de SEKEM farm waarin u SEKEM leert kennen door de ogen van medewerkers uit de verschillende sectoren van SEKEM. Zij nemen u mee in hun dagelijkse werk en geven u inzicht in hoe zij de holistische visie van dr. Ibrahim Abouleish in praktijk brengen. Naast theoriesessies wordt u meegenomen naar de velden, de scholen en de bedrijven om te zien hoe daar gewerkt wordt.

Voor actuele data, prijzen en aanmelden kunt u contact opnemen met Florian Mende via [email protected]

(Hendrik Jan Bakker, Vriendenkring SEKEM)

Bent u enthousiast geworden? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief of word lid van onze vereniging.

Volg ons op Facebook en Twitter.