Fluit-engelen

We hadden de eer en het geluk de twee Nederlandse ‘fluit-engelen’, zoals ze hier worden genoemd, te kunnen ontmoeten. Ine Looijmans (foto midden) en Carla Renders (foto links) hebben in Villa Rita hun werkplaats. Vanuit hun raam hebben ze zicht op de bedrijvigheid van de andere bewoners van de villa en iedereen kan hen door het raam zien werken.

Wij bezochten hen op een avond, terwijl ze nog werkten, en kregen een fascinerend verhaal te horen en te zien over professioneel fluiten maken. Ine is namelijk lid van het Nederlandse Pijpersgilde. Dit bewaakt de kwaliteit van fluitenmakers, het materiaal en de overdracht van kennis. Zij levert prachtig werk, aldus Angela. Haar fluiten hebben een mooie klank, leven lang en zijn een genot om op te spelen, vinden ook de leerlingen. Op school instrueert ze de docenten hoe ze met de kinderen de fluiten kunnen leren bespelen. De docenten zijn zeer enthousiast. Carla was haar met haar ervaring als handenarbeid- en designdocent tot grote steun.

Ze hebben alle oude fluiten nagekeken en gerepareerd tot ze weer topkwaliteit hadden. Afgelopen donderdag op het schoolfeest hebben de “engelen”, na een fluitmuziekstuk met Angela, twee grote manden vol fluiten aan juf Amira Badawy aangeboden.

Ine en Carla doen dit belangeloos. De Vriendenkring sponsort hun tickets en de materialen.

Corien Hoek (Vriendenkring SEKEM)

Bent u enthousiast geworden? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief of word lid van onze vereniging.

Volg ons op Facebook en Twitter