Bamboefluiten

In oktober bracht Ine Looijmans, ditmaal vergezeld door haar zus Carla, weer een bezoek aan SEKEM om de voorraad bamboefluiten van de school te onderhouden.

“Op verzoek van Angela Hofmann ben ik weer afgereisd naar SEKEM. We hebben samen hard gewerkt, samen veel genoten, ons ontzettend welkom gevoeld en en samen een mooie klus geklaard. Alle fluiten die op school aanwezig zijn hebben we nagekeken, opgeknapt, afgestemd, en ze zijn weer klaar voor een nieuw speelseizoen. Het was merkbaar dat Angela veel en goed werk heeft verricht in de coaching van de leerkrachten om het genot van het bespelen van de bamboefluiten voort te zetten op de basisschool. De leerkrachten gaven op de eerste schooldag, 9 oktober, een prachtige presentatie in het theater. Ik was getuige en deelgenoot van dit hartverwarmende moment.

Ik heb Angela moeten beloven dat we weer terug zullen komen en dan zullen we een tiental nieuwe tenorfluiten voor de leerkrachten meebrengen.”

Ine en Carla hebben een geweldige indruk gemaakt met hun werklust, vrolijkheid en niet in het minst hun muzikale ondersteuning in SEKEM. Samen hebben ze in twee weken tijd meer dan honderd fluiten weer speelklaar gemaakt, ongelofelijk. Ze hebben nauwelijks tijd gemaakt voor activiteiten buiten SEKEM. De belofte van Ine om voor de leraren tenorfluiten te maken is met gejuich ontvangen. De sopranen zijn wel erg klein in hun handen en het geluid van de tenoren zal goede steun aan de sopranen van de kinderen geven.

Carla bleek goed te kunnen zingen, een mooie sopraan bijna van het niveau conservatorium. Samen met leerkracht Rafik Costandi heeft ze voor ons allen gezongen. Een mooie combinatie, de rustige, stille bas Rafik en de Brabantse, gezellige sopraan Carla. Prachtig!

Iedereen kijkt uit naar hun volgende bezoek.