Sekemdag 2019

Zaterdag 6 juli 11.00 – 15.00 uur
Stadsboerderij ‘De Korenmaat’, Marius van Beeklaan 5, Arnhem

Wij nodigen u van harte uit voor een Sekemdag op 6 juli te Arnhem. Naast de algemene ledenvergadering willen wij u meenemen in de toekomstvisie die SEKEM voor de komende 40 jaar ontwikkelt. Drie belangrijke vragen staan daarbij centraal: (i) Weet je hoe de producten die je koopt de levens van de makers beïnvloeden? (ii) Welke impact hebben die producten op het milieu en (iii) wat is hun invloed op de mensheid?

Yvonne Gerner neemt ons mee naar Mali, waar zij alweer tien jaar geleden met Mamadou Traoré (Baba) het project Here Bugu opzette, nadat zij een week in SEKEM verbleven. Wij verkennen momenteel de mogelijkheden voor een evenement rond het thema duurzaam omgaan met de aarde en de mens, waarvoor o.a. Here Bugu, Wajir (Kenia) en SEKEM model staan.

Ook hebben wij Ine Looijmans en Carla Renders bereid gevonden iets te vertellen over het maken en herstellen van bamboefluiten en het oefenen in het geven van muziekonderwijs met de leerkrachten van de Sekemschool. Ten slotte zal Wiekert Visser iets vertellen over de watervoorziening voor de irrigatie van de nieuwe ontginning in de Bahariya oase.

De bijeenkomst is inclusief een eenvoudige lunch, waarvoor wij u vragen zich aan te melden bij Hendrik Jan Bakker via [email protected] of 06 4492 0544, voor zover u dat al niet gedaan hebt. De bijdrage voor de lunch bedraagt € 15,00.

Programma

11.00 uur welkom
11.15 uur inhoudelijk deel
12.30 uur lunch
13.30 uur toekomstvisie
14.00 uur jaarvergadering
15.00 uur sluiting

Routebeschrijving

Met stadsbus 4 of 7 duurt het ongeveer een half uur vanaf station Arnhem Centraal naar ‘De Korenmaat’, inclusief tien minuten lopen.

Met bus 4: stap uit bij de halte Ezingerstraat. Loop terug op de Groningensingel richting de Ezingerstraat. Ga die voorbij en ga rechtsaf de Hooghalensingel op. De Hooghalensingel gaat bij de Huissensedijk over in de Erasmussingel. Ga na enige tijd linksaf het voetpad op dat parallel loopt aan de Huissensedijk. Neem het eerste voetpad rechts en het tweede links naar de boerderij.

Met bus 7: stap uit bij de halte Mr. Oudsingel. Loop naar het oosten op de Musical. Sla linksaf naar de Henry Dunanthof. Vervolg die tot het Carl von Ossietzkyplantsoen en ga linksaf het plantsoen in. Neem het tweede voetpad links. Kruis de Mooieweg en ga ten slotte rechtsaf naar de boerderij.

Wilt u met iemand meerijden of wilt u iemand meenemen? Laat dat dan weten. Wij proberen u dan te matchen.