© Michiel Wijnbergh

Reis naar SEKEM 25 april – 2 mei 2019

Van donderdag 25 april tot en met donderdag 2 mei 2019 bent u weer in de gelegenheid om het prachtige SEKEM-initiatief van Ibrahim Abouleish te bezoeken.

Onderwijs
Omdat de reis in de Nederlandse meivakantie valt, is dit een uitgelezen kans voor leerkrachten om kennis te maken met het SEKEM-onderwijs, dat Waldorfpedagogie combineert met het Egyptische staatscurriculum.

SEKEM
Met SEKEM wilde dr. Ibrahim Abouleish niet alleen bijdragen aan economische, sociale en culturele vernieuwing in Egypte. Hij wilde ook een inspirerend model voor duurzame ontwikkeling voor de wereld neerzetten. Dat is hem gelukt. In 1977 ging hij van start in de woestijn 60 km ten noordoosten van Cairo. Nu ligt daar een bloeiend biodynamisch landbouwbedrijf met scholen, bedrijven en een medisch centrum dat aan ca. 2000 mensen werk biedt en andere initiatieven in het Midden-Oosten en Afrika inspireert.

Programma
Gedurende deze reis zult u uitgebreid kennis kunnen maken met alle aspecten van de farm en de scholen, het werk met kinderen met een beperking, de bedrijven en de Heliopolis Universiteit voor Duurzame Ontwikkeling in Cairo. Daarnaast maken we uitstapjes naar het Egyptisch museum en de Madrassa van Sultan Hassan in Cairo. Optioneel kunt u ook naar de piramiden van Giza. We verblijven in het prachtige gastenverblijf op de farm nabij Belbeis.

Begeleiding
U krijgt uitgebreid gelegenheid om met medewerkers van SEKEM te spreken. De reis wordt begeleid door Hendrik Jan Bakker, be-stuurslid van de Vriendenkring SEKEM. Nihal Mofti is onze professionele lokale gids voor de uitstapjes naar Cairo. Nihal werkt al vele jaren met SEKEM samen.

Kennismaking
Op zondagmiddag 31 maart vindt een kennismakingsbijeenkomst plaats. De locatie wordt later bekend gemaakt.

Kosten
De reissom bedraagt € 650 exclusief vlucht en visum. Toeslag éénpersoons-kamer: € 87,50. Alle vervoer, maaltijden en entreebewijzen zijn inbegrepen in de reissom. Het visum kunt u bij aankomst op het vliegveld kopen. Het kost ongeveer € 22.

Inschrijven
De reis gaat door bij een minimale groepsgrootte van 10 personen. Het maximum is 20 deelnemers. Wanneer u mee wilt, verzoek ik u het aanmeldformulier zo spoedig mogelijk te retourneren. U kunt het formulier opsturen naar Drebbelstraat 195, 2522 DA Den Haag of per e-mail naar [email protected]. Plaatsing geschiedt op volgorde van binnenkomst. Zodra er 10 deelnemers bekend zijn, ontvangt u bericht en kunt u de vlucht boeken.

Uw inschrijving is pas definitief als wij de reissom hebben ontvangen op de rekening van de Vriendenkring SEKEM te Den Haag: NL76 TRIO 0212 4884 22 (BIC-code: TRIONL2U) o.v.v. ‘Reis 2019’. Een reis- en annuleringsverzekering moet u zelf afsluiten.

Vlucht
De vlucht boekt u zelf. Vluchten kunt u boeken via de website van Egypt Air (betalen met credit card of iDeal), bij een website voor goedkope tickets (vaak betalen met iDeal) of bij een reisbureau. Indien u dat wenst, kunnen wij u assisteren bij het online boeken van de vlucht. Bij aankomst staat er een bus klaar op het vliegveld van Cairo die u naar SEKEM brengt. Wanneer u niet met Egypt Air reist, bepalen we in overleg een ophaaltijd van Cairo airport.

Amsterdam-Cairo-Amsterdam

Heenreis donderdag 25 april met Egypt Air MS 758, vertrek uit Am-sterdam om 15.40 uur, aankomst in Cairo 20.05 uur.
Terugreis donderdag 2 mei met Egypt Air MS 757, vertrek uit Cairo om 09.50 uur, aankomst in Amsterdam om 14.40 uur.

Brussel-Cairo-Brussel

Heenreis donderdag 25 april met Egypt Air MS 726, vertrek uit Brus-sel om 15.55 uur, aankomst in Cairo 20.15 uur.
Terugreis donderdag 2 mei met Egypt Air MS 725, vertrek uit Cairo om 10.10 uur, aankomst in Brussel om 14.45 uur.

Open hier de flyer. NB op de flyer staan nog oude data: 27 april en 4 mei.

Open hier het aanmeldformulier