SEKEM kruidenthee nu in Nederland

Sinds de herfst van vorig jaar importeert NatuurPlan in Holten diverse kruidentheeën uit SEKEM. De theeën zijn verkrijgbaar in alle Odin/Estafettewinkels en in een groeiend aantal andere natuurvoedingswinkels.

Het assortiment omvat de enkelvoudige theeën kamille, pepermunt, anijs, kaneel, kaneel met gember, hibiscus en moringa. Daarnaast zijn er after dinner, verkoudheids- en hoestthee. Alle ingrediënten zijn vervaardigd zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen en zijn biodynamische gecertificeerd.

De kruiden worden verbouwd op door SEKEM ontgonnen Egyptische woestijngrond nabij Belbeis, in Wahat el Bahariya en in Minya en door kleine zelfstandige boeren die langdurig met SEKEM samenwerken.

Lotus

De kruiden worden met de hand gezaaid en geoogst en zongedroogd aangeleverd bij het SEKEM-bedrijf Lotus bij Belbeis, waar ze verder worden verwerkt en verpakt. Lotus is een gidsbedrijf in het Midden-Oosten voor de verwerking van biodynamische kruiden, specerijen, granen en gedroogde groenten en fruit. Een efficiënte omgang met grondstoffen, met name water, en een gezonde en veilige werkomgeving hebben hoge prioriteit. Alle restafval wordt gecomposteerd. Teelt en verwerking staan onder toezicht van de Egyptian Bio-Dynamic Association.

Levenskracht van de zon

SEKEM, een duurzaam ontwikkelingsinitiatief dat al meer dan veertig jaar lang de gemeenschap dient, werd in 1977 opgericht door dr. Ibrahim Abouleish. Met behulp van de biodynamische landbouwmethode heeft SEKEM al 2.500 ha woestijngrond vruchtbaar kunnen maken. SEKEM wordt gedreven door een duurzame ontwikkelingsvisie voor een toekomst waarin iedereen haar of zijn bijzondere kwaliteiten kan ontwikkelen en inzetten in samenlevingsvormen die ieders menselijke waardigheid waarborgen en waarin al het economisch handelen wordt uitgevoerd in overeenstemming met ecologische en ethische principes. Daarom verzorgt SEKEM ook kinderopvang, basis- en middelbaar onderwijs, beroeps- en universitair onderwijs en diverse vormen van kunst en cultuur. Hierdoor geeft SEKEM twintigduizend mensen werk en uitzicht op een beter leven.

Wilt u SEKEM bezoeken? De Vriendenkring SEKEM organiseert regelmatig reizen naar SEKEM. Kijk op de website voor actuele reisdata.

Lees meer: https://www.odin.nl/nieuws/-12035-economy-of-love-sekem/