‘Greening the desert’ #2

Wat heeft u liever in uw tuin: zand of groen? Wij gaan voor groen, maar dan in Egypte!

In onze vorige nieuwsbrief berichtten wij al over een nieuw project van SEKEM in de Bahariya oase: het vergroenen van 63 hectare woestijngrond door middel van PIVOT’s (circulerende irrigatiesystemen). Dit is het begin van een nieuwe Sekemgemeenschap in midden-Egypte.

Voor het hele project is € 400.000 nodig, waarvan al ruim de helft is opgehaald met certificaten, leningen en schenkingen. Het mooie is dat elke bijdrage telt: met 1 euro kan 1,44 m² woestijngrond worden omgezet naar landbouwgrond.

Nu zijn we een crowdfundingsactie gestart op crowdgivingplatform Give the Change van Triodos Foundation. Daarmee is het nog makkelijker geld voor dit prachtige project te doneren. Wij vragen u en de achterban van Triodos bij te dragen aan deze groene revolutie. We beginnen klein, maar denken groot: mocht het streefbedrag van € 4.000 vóór het verstrijken van de einddatum worden bereikt, dan verhogen wij het bedrag om te kijken hoe ver we samen kunnen komen. Het liefst gaan we voor € 40.000! In de loop van november zullen wij u laten weten waar we staan.

Om creatief in te steken, vragen wij u het bedrag te doneren dat in Egypte nodig is voor het vergroenen van de oppervlakte van uw eigen (vruchtbare) tuin. Is uw tuin bijvoorbeeld 50 m² groot? Dan vragen wij u € 35 bij te dragen. Het is een mooi gebaar van dankbaarheid voor alles wat hier wil groeien en voor een groene revolutie in Egypte. Voorbeeldbedragen: 25 m² = € 17,50, 75 m² = € 52, 100 m² = 70 m² en 150 m² = € 104. Uw gift is 100% aftrekbaar van de belasting.

Ga hier naar de actiepagina.

Doneren kan o.a. met iDeal en creditcard. Uw naam is nodig voor het verwerken van de transactie, maar als u niet wilt dat hij op de site zichtbaar is, kiest u voor ‘Niet zichtbaar’.

Uw enthousiasme is deze eerste dagen cruciaal! Op 14 oktober wordt er een bericht gedeeld met de achterban van Triodos. Als de teller op die dag al goed onderweg is, versterkt dit het enthousiasme voor de campagne en zullen zij eerder aansluiten.

Wilt u meedenken over de campagne? Ideeën over acties of wat u kunt doen zijn welkom. U kunt Paula Zijp bellen op 030-6940 8408 (na 5 november) of mailen naar [email protected].

Paula Zijp (Triodos Foundation) en Hendrik Jan Bakker (Vriendenkring SEKEM)

Bent u enthousiast geworden? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief of word lid van onze vereniging.

Volg ons op Facebook en Twitter