Biologisch paradijs in Oman

In 2015 startte Nargis Mohamed Mirza met een groot biologisch landbouwbedrijf in Oman. Met haar Pairidaeza Farm wil ze niet alleen gezonde voeding op de markt brengen, maar werkt ze ook aan bewustwording van het belang van gezonde voeding.

In het voorjaar van 2017 bezocht bestuurslid Corien Hoek haar. Nargis is een actieve vrouw met een groot doorzettingsvermogen en de farm is een uitgestrekt en goed verzorgd terrein. Zij wordt door deskundigen van SEKEM gecoacht en gecertificeerd. Zij inspireert een aantal anderen die in Oman met biologisch boeren zijn begonnen. Dit is een bescheiden, maar krachtig begin van biologische landbouw in Oman.

The Times of Oman berichtte er op 15 januari 2018 het volgende over:

Nargis heeft zichzelf opgeleid als biologische teler en heeft veel obstakels moeten overwinnen. Ze was vastbesloten om een gezonde optie te creëren voor mensen die een gezonde levensstijl nastreven en voor patiënten die baat hebben bij biologische voeding. Het bedrijf, dat Nargis zelf heeft opgebouwd, heeft zowel Amerikaanse als Europese certificering.

Nargis heeft al jaren geleden een biologische levensstijl aangenomen en als jong meisje was tuinieren al haar grootste hobby. Ze teelde thuis haar eigen groenten en inspireerde haar kinderen om gezonde keuzes te maken. In haar huishouden is het eten van biologische voeding een gewoonte geworden en alles is vrij van bestrijdingsmiddelen en andere schadelijke stoffen. “Het hele concept is gebaseerd op het teruggaan naar oude tijden, toen mensen nog gezond waren en groenten en vlees aten die vrij waren van schadelijke middelen”, vertelt ze. “We gaan terug naar de natuur.”

Het bedrijf in Barka heeft temperatuurgecontroleerde kassen, enorme velden waar een grote variëteit aan groenten wordt geteeld, en stallen met biologisch vee.

Website: www.pdeza.organic

Meer: Pressreader.com