SEKEM-dag zaterdag 10 oktober in Den Haag

Wij nodigen u van harte uit voor een SEKEM-dag op zaterdag 10 oktober, 14.00 tot 17.00 uur in De Vrije School aan de Abbenbroekweg 7 te Den Haag (ingang Gerrit Kasteinweg). Wij beginnen om 12.00 uur met de algemene ledenvergadering. Uiteraard zijn belangstellenden van harte welkom bij het vergadergedeelte.

Vanaf 14.00 uur bieden wij u een programma aan met een muziekworkshop zoals pianiste en zangeres Dorien Verheijden en violiste Astrid Abas die regelmatig in Sekem geven, gevolgd door een presentatie door Pieter van der Gaag over Ecosystem Restoration Camps en met name het kamp bij SEKEM in Wahat. En natuurlijk brengen wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Sekem, zoals het Bastana Café, het nieuwe 13-dorpenproject en de internationale fondsenwerving.

Voor degenen die het hele programma willen bijwonen kunnen wij tegen een vergoeding van € 10,00 een lunch verzorgen.

Vanwege de coranavoorschriften kunnen wij niet meer dan veertig gasten ontvangen. Wij verzoeken u zich uiterlijk 5 oktober telefonisch of per e-mail aan te melden ([email protected] of 06 4492 0544).

Het Ecosystem Restoration Camp Wahat bevindt zich in de Bahariya-oase in de Egyptische westelijke woestijn ongeveer vijf uur rijden ten zuiden van Caïro. Het kamp is omgeven door een prachtig woestijnachtig berglandschap aan de rand van het ecosysteem van de Bahariya-oase.

Werken in het SEKEM-Wahat betekent dat je samenwerkt met SEKEMs voornamelijk Egyptische medewerkers, vrijwilligers / stagiaires en geëngageerde mensen van over de hele wereld.

Ons belangrijkste werk op het terrein is het cultiveren van woestijngrond en het creëren van landbouwgrond. We zouden graag vrijwilligers voor de lange termijn in SEKEM-Wahat willen hebben, maar we zijn ook blij met ondersteuning op korte of middellange termijn.

Er wordt op dit moment gewerkt aan thuisonderwijs, een gezondheidspost met huisartsbezoek, compostering, irrigatie, permacultuur en kunstzinnige activiteiten voor de lokale bevolking.