Overlijdensbericht Hermann Becke

Wij rouwen om het overlijden van Hermann Becke op Paaszondag 9 april.

De samenwerking met SEKEM werd gekenmerkt door een warme band en liefde voor kunst en de problematiek van duurzame ontwikkeling. Hermann benaderde taken altijd doelgericht en met vooruitziende blik en hij bekeek problemen altijd in een groter verband. Hij had naast zijn diepgaande juridische kennis uitstekende onderhandelingsvaardigheden en leidde de vereniging SEKEM – Oostenrijk van 2009 to 2021 met een bijzonder engagement. Zijn connecties met de kunstenaars betekenden een enorme verrijking voor het culturele leven in SEKEM. Als adviserend lid van de Board of Trustees van de Universiteit van Heliopolis ondersteunde hij de universiteit met zijn expertise.

In 2016 werd mede op Hermanns initiatief een Internationale Klas voor vluchtelingen geopend aan de Freie Waldorfschule Graz.

Als universiteitsdirecteur en als vicerector bepaalde Hermann Becke meer dan 37 jaar lang mede het lot van de Kunstuniversität Graz. Van 1972 tot 2004 was hij docent aan de Universiteit voor Muziek en Podiumkunsten in Graz.

Vooral door het zingen ontstonden vele gezamenlijke concerten en vieringen in SEKEM. Zijn stem was diep, helder en klankvol en ook bij het spreken – altijd vol humor – was Hermann Becke bijzonder karakteristiek waarneembaar. Wij hebben het geluid nog steeds in onze oren en in en om ons heen zal het geluid blijven klinken.