Nashwa Ahmed

Sinds september 2018 volgt Nashwa Ahmed, een van de twee euritmisten die de euritmie-opleiding in SEKEM met succes afsloten, de masteropleiding euritmie aan Emerson College in het Verenigd Koninkrijk. De Vriendenkring SEKEM draagt bij in de kosten van haar opleiding. Hieronder volgen enkele indrukken van Nashwa.

Naast de uitbreiding van mijn vaardigheden en het kennis maken met nieuwe kunstzinnige en didactische technieken, heeft deze kans mij veel over mijzelf en mijn omgeving geleerd.

In het begin maakte ik mij zorgen omdat ik het gevoel had dat mijn leerproces te langzaam ging en het mij veel moeite kostte om alle nieuwe indrukken te verwerken. Maar na twee modules begon ik er achter te komen dat het belangrijker is de processen te ondergaan en op je in te laten werken om zodoende begrip te krijgen voor de achtergronden, waardoor ik het proces leer analyseren en overzicht krijg.

Daarnaast helpt het verblijf in het Verenigd Koninkrijk mij enorm met het verbeteren van mijn uitdrukkingsvaardigheid in het Engels en door het reizen leer ik praktisch organiseren en met problemen omgaan zonder gestresst te raken.

Ik heb veel bijzondere mensen leren kennen en wij helpen elkaar in onze ontwikkeling. Door onze aanwezigheid hier leert Europa dat er in Egypte iets gaande is en krijgen wij veel steun bij de verdere ontwikkeling van euritmie in Egypte.