Dank van de SEKEM euritmisten

We zijn terug van onze recente euritmiereis naar het Goetheanum in Dornach, Zwitserland. Het grote hoogtepunt was het diploma-optreden van onze Shaimaa Khatab. Ze is al geruime tijd in SEKEM als sportlerares en euritmiedocent, maar nu was het zover dat ze besloot haar diploma te gaan halen en dat leek het juiste moment.

Ze moest hier in SEKEM al veel modules afronden die bij het diploma hoorden, maar nu deed ze de allerlaatste voorstelling voor alle andere afgestudeerden van over de hele wereld. Er werden 14 verschillende talen gesproken uit ongeveer 20 euritmiescholen door ongeveer 100 afgestudeerden. Het was zo heerlijk om Arabisch te horen en te zien tussen alle anderen. Ze deed het heel goed. Een geweldig optreden wist ze te realiseren en ze ging zeer professioneel om met de verschillende omstandigheden waarin ze haar optreden moest doen, zoals een enorm podium, een andere pianist etc.

Niet alleen haar optreden met de ceremoniële uitreiking van haar certificaat was van belang, ook de vele ontmoetingen, het leren kennen van vele andere euritmisten, de bijzondere locatie en niet in de laatste plaats: het was als een bevestiging voor de enorme wereldwijde euritmiefamilie.

We bedanken jullie dat dit mogelijk werd gemaakt.

Ik voeg ook de bedankwoorden van Shaimaa toe:

Beste donateurs,

Ik schrijf u deze brief om u te laten weten hoezeer ik uw hulp en steun waardeer. Het gaf me deze unieke kans om een nieuwe stap te zetten op mijn Euritmie-pad. Ik studeer euritmie sinds 2007 en ik zie hoe belangrijk euritmie is om de mens te vitaliseren en te ontwikkelen. Ik was op zoek naar een nieuwe stap om mezelf te ontwikkelen. En dus was het diploma mijn doel. Nu voel ik een grote verantwoordelijkheid voor de euritmie, voor mijn werk op school en voor het ontwikkelen van euritmie in de Arabische taal.

Nogmaals heel erg bedankt. Door jullie donatie kon het allemaal gebeuren.

Met mijn warmste Egyptische groeten en wensen, Shaimaa Khatab.

En dan Nashwa Ahmed

De tweede euritmist van de groep en ik woonden een zeer inspirerende trainersconferentie bij die belangrijk was om een wereldwijde verbinding te maken met euritmiescholen en -leraren.

Hopelijk kunnen we nu meer Arabisch sprekende euritmie-geïnteresseerden vinden om onze euritmie-opleiding in SEKEM op een stevige basis voort te zetten.

Martina Dinkel