Campagne voor nieuwe vrijeschool in Wahat

SEKEM start een nieuwe vrijeschool in de woestijn in de oase Wahat El-Bahareya, ruim 300 kilometer ten zuidwesten van Cairo, waar dankzij de Greening the Desert-campagne de biodynamische landbouwproductie al volop draait. In deze structureel arme regio zal goed en bereikbaar onderwijs een grote verrijking zijn voor de kinderen en hun families.

De lokale overheid en veel ouders in dit gebied zijn heel blij met het private initiatief voor een basisschool. SEKEM kan dit echter niet alleen dragen. Met de steun van vrienden en vrijescholen uit Europa moeten de eerste 20 kinderen begin dit schooljaar, dus al per september 2021, de kans krijgen om naar de splinternieuwe vrijeschool te gaan.

In de beginfase moet er door de SEKEM Development Foundation 80 euro per maand per leerling worden bijgelegd om de school goed te kunnen laten draaien. Naarmate de school groeit, dalen deze kosten. SEKEM verwacht snel te groeien naar 80 tot 120 kinderen.

Op basis van het vrijeschoolonderwijs worden naast het Egyptische curriculum ook veel andere vakken gegeven op deze SEKEM school, die open staat voor alle kinderen uit de regio, ongeacht hun sociale achtergrond. Dankzij schenkingen kunnen ook kinderen, wiens ouders het niet kunnen betalen, toch naar de SEKEM vrijeschool.

Vriendenkring SEKEM werkt samen met Triodos Foundation om geld te werven via givethechange.nl.

Hoe waardevol de school zal zijn voor de omgeving staat daar uitgelegd. Jullie kunnen ons helpen deze campagne tot een succes te maken door het te delen in jullie social media netwerk of door mensen die belangstelling zouden kunnen hebben erop te attenderen. Ook zou je een actie kunnen starten op de vrijeschool waar je bij betrokken bent. Misschien heb je nog andere ideeën? Wil je je inzetten voor de promotie van dit project? Als bestuur hebben we jouw hulp hard nodig! Meld je aan via [email protected]. Paula Zijp van Triodos Foundation helpt ons op weg met tips voor de fondsenwerving!