Reis naar SEKEM najaar 2020

In het najaar van 2020 bieden wij weer de gelegenheid om het prachtige SEKEM-initiatief van Ibrahim Abouleish te bezoeken.

Sekem School, kleuterklas. Foto © Michiel Wijnbergh
Sekem School, kleuterklas. Foto © Michiel Wijnbergh

SEKEM
Met SEKEM wilde dr. Ibrahim Abouleish niet alleen bijdragen aan economische, sociale en culturele vernieuwing in Egypte. Hij wilde ook een inspirerend model voor duurzame ontwikkeling voor de wereld neerzetten. Dat is hem gelukt. In 1977 ging hij van start in de woestijn 60 km ten noordoosten van Cairo. Nu ligt daar een bloeiend biodynamisch landbouwbedrijf met scholen, bedrijven en een medisch centrum dat aan ca. 2000 mensen werk biedt en andere initiatieven in het Midden-Oosten en Afrika inspireert.

Programma
Gedurende deze reis zult u uitgebreid kennis kunnen maken met alle aspecten van de landbouw en het onderwijs, het werk met kinderen met een beperking, de bedrijven en de Heliopolis Universiteit voor Duurzame Ontwikkeling in Cairo. Daarnaast maken we uitstapjes naar musea en moskeeën in Cairo. Optioneel kunt u ook de piramiden van Giza bezoeken. We verblijven in het prachtige gastenverblijf op de farm nabij Belbeis.

Begeleiding
U krijgt uitgebreid gelegenheid om met medewerkers van SEKEM te spreken. De reis wordt begeleid door Hendrik Jan Bakker, bestuurslid van de Vriendenkring SEKEM. Nihal Mofti is onze professionele lokale gids voor de uitstapjes. Nihal werkt al vele jaren met SEKEM samen.

Kennismaking
Ruim vóór vertrek vindt een kennismakingsbijeenkomst plaats.

Kosten
De reissom bedraagt € 600 exclusief vlucht en visum. Toeslag éénpersoonskamer: € 87,50. Alle vervoer, maaltijden en entreebewijzen zijn inbegrepen in de reissom. De vlucht boekt u zelf. Het visum kunt u bij aankomst op het vliegveld kopen en kost ongeveer € 22. Deze prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging.

Inschrijven
Zodra er een datum bekend is, maken wij dat bekend via onze nieuwsbrief en kunt u zich door middel van een aanmeldformulier hier op de website inschrijven. Wilt u op de hoogte blijven, meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief.